Vind de juiste prullenbak

Alle aanbieders bij elkaar

Blog

GFT afval verzamelen. Handige tips!

Alle appelschillen, aardappelschillen, uitgebloeide bloemen, etensresten en andere GFT afval leveren wa al jaren gescheiden is. Er wordt compost en biogas van gemaakt. Boeren en tuinders kunnen die compost weer goed gebruiken om hun grond te verbeteren om nieuwe groenten of te verbouwen. Zo is de cirkel weer rond en is goed dat we GFT apart inzamelen.

Lees verder »

Wat hoort er wel en wat niet in het PMD afval?

Wat verzamelen nogal wat afval in ons dagelijks leven. Vroeger ging alles in een en dezelfde zak en werd dat verbrand. Tegenwoordig zijn we gelukkig steeds meer gaan recyclen en wordt de berg afval die in de de verbrandingsovern verdwijnt een stukje kleiner.

Naast het groente-, fruit- en tuinafval wordt er in steeds meer gemeenten in Nederland ook PMD afval opgehaald. PMD staat voor Plastic, Metaal en Drinkkarton. Op zich redelijk duidelijk wat we daaronder verstaan maar toch zijn er nog wat zaken om op te letten. Niet alle plastic mag bijvoorbeeld zomaar bij het PMD afval gegooid worden. Weet jij wat er wel en wat niet bij hoort? We zochten het voor je uit.

Lees verder »